Aerul conditionat poate fi folosit si daca avem copii mici

Copiii si in special nou nascutii merita toate eforturile noastre pentru a ii proteja de factorii de mediu care le pot afecta sanatatea. Totusi aparatul de aer conditionat nu reprezinta un risc pentru copii, nici pentru cei mici si nici pentru cei mari. Dimpotriva modelele de aparate de aer conditionat care apartin noilor generatii au diverse dotari care ofera copiilor un somn cat mai linistit si o temperatura constanta in camere lipsite de umezeala.

 

Ingrijorarea parintilor cu privire la folosirea aerului conditionat in preajma copiilor este normala si sunt 3 factori care au importanta majora in aceasta situatie. Asadar pentru a crea o sursa de sanatate si pentru a utiliza aerul conditionat in mod constructiv parintii trebuie sa tina cont de urmatoarele:

Locul de amplasare a aparatului, poziti aparatului de aer conditionat poate influenta starea de sanatate a copiilor dar si a adultilor, atunci cand fluxul de aer este prea aproape de ei. Camerele copiilor trebuie sa fie protejate in acest sens astfel incat se recomanda pozitionarea aparatului la inaltime, intr-un loc ferit. Peretele unde este amplasat biroul scolarului sau partea opusa a patului trebuie sa fie evitate.

Reglarea temperaturii si a vitezei pe care o are ventilatorul. Temperaturile recomandate pentru camera copiilor sunt de 23 – 24 de grade Celsius pe timpul verii si de 25 – 26 grade pe timpul iernii. Diferentele de temperatura dintre incaperile unui apartament sau ale unei case nu trebuie sa difere mult. Viteza ventilatorului trebuie sa fie pastrata la cea mai mica treapta.

Curatarea periodica a aparatului, curatarea saptamanala a aparatului de aer conditionat este esentiala. Filtrele sunt elemente importante care ajuta la purificarea aerului din incaperi in asa fel incat atunci cand filtrele sunt curate ele reusesc sa isi indeplineasca scopul mai usor. De asemenea, aerisirea incaperilr in care se utilizeaza un aparat de aer conditionat este vitala. O doza de aer proaspat ajuta organismul celor mici sa se invioreze.

Noi recomandam sa imbunatatiti stilul de viata al copiilor prin alegerea unui aparat de aer conditionat cu un sistem de purificare a aerului. Bacteriile, virusii si germenii nedoriti pot sa fie eliminati si o temperatura constanta ajuta la pastrarea unui sistem respirator sanatos.