Curatarea aparatului de aer conditionat

Se stie ca pe langa functia de reglare a temperaturii aparatul de aer conditionat indeplineste o functie mai putin avuta in vedere dar la fel de importanta, si anume curatarea si purificarea aerului de respirat in contextul in care nivelul de impuritati aflate in aer este in descrestere continua din cauza prafului si a poluarii.

 

Pentru asigurarea unei bune  bune calitati a aerului respirat, deoarece sistemul de climatizare dezvolta in interiorul sau un microclimat umed si favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor si a ciupercilor. Alegele, mucilagiile care apar in sistemul de evacuare a condensului, praful si alti agenti alergogeni depusi pe filtrele aparatelor genereaza mirosuri neplacute la pornirea echipamentelor de aer conditionat. Realizarea de economii este importanta. Stiati ca aparatele de aer conditionat cu fltre si radiatoare murdare ajung sa aiba o eficienta cu peste 20 de procente mai mica insa au acelasi consum? Un radiator mordar va solicita mai mult ventilatorul, fapt care duce la o durata de viata mai mica a sa. Un proces corect si complet de igienizare a unui aparat de aer conditionat implica si curatarea vaporizatorului, turbinei, filtrelor, condensatorului si a tavii de condens cu solutii speciale degresante si antibacteriene care au rol de curatare si de igienizare.

Vaporizatorul este o parte componenta din unitatea interioara a echipamentului frigorific, in care se evapora freonul, producand in acelasi timp si racirea aerului din incapere. In timp, datorita folosintei pe tuburi si intre ele apar si impuritati si depuneri de praf, bacterii, microorganisme care pot sa fie inhalate prin aerul respirat.

 

Turbina este o parte componenta din unitatea interioara a echipamentului frigorific, unde se evapora freonul producand racirea aerului in incapere. In timp, datorita folosintei pe tuburi si intre ele apar impuritati pe ventilator si pe aripioarele sale care sunt ulterior eliberate in aer.