Reparatii si incarcare aer conditionat

Indiferent ca ne place sau nu, sezonul canicular este aici si zidurile clditilor infrunta energia pe care soarele o aduce in interior, indiferent ca vorbim despre camere de locuit, baruri, birouri sau magazine. In domeniul instalatiilor de climatizare este mult mai avantajoasa intretinerea corecta a aparatelor de aer conditionat comparativ cu remedierea costisitoare a defectiunilor ce apar datorita neintretinerii corespunzatoare a acestor aparate. Experienta de pana acum a dovedit ca durata de viata si randamentul unui aparat de aer conditionat ce beneficiaza de revizie inaintea fiecarui sezon de functionare creste considerabil.

 

Indiferent de marca sau de modelul de aparat de aer conditionat pe care il aveti, inaintea sezonului cald e bine sa faceti o revizie generala a aparatelor de aer conditionat pentru a evita toate surprizele neplacute in care observati ca el nu mai raceste bine sau chiar deloc. Daca debitul de aer din aparatul de aer conditionat nu are mai putin de 10 grade la gura sau vedeti ca pe furtunul de condens nu mai picura apa acesta e primul semn ca in instalatie nu mai avem freon sau ca acesta e insuficient pentru a asigura o racire optima.

Incarcarea cu freon a aparatului de aer conditionat are loc doar atunci cand instalatia frigorifica a aparatului de aer conditionat prezinta fisuri aparute pe traseele conductelor de freon a o neetansare a unei imbinari.

Recomandam revizia anuala pentru prelungirea duratei de viata a echipamentului de climatizare, rezultand aer curat pe tot timpul anului, un consum redus de curent datorat functionarii impecabile a aparatului la eficienta maxima si racirea locuintei intr-un timp scurt.

 

In momentul in care cumparati un aparat de aer conditionat intervin 2 elemente astfel: comerciantul garanteaza aparatul de aer conditionat in general intre 3 si 5 ani conform legislatiei in vigoare. Instalatorul garanteaza instalarea, de regula 6 luni de la data efectuarii. Garantia oferita in general este integrala si este acordata de importatorul marcii conform legilatiei europene nefiind conditionata de persoana care face instalarea.