Cum se alege capacitatea unui aparat de aer conditionat?

Atunci cand cumparam aparate de aer conditionat vom folosi aparate de 9000 BTU pentru incaperi precum dormitor, bucatarie, pe cele de 12000 BTU pentru sufragerii iar cele care au capacitate mare de 18000 BTU respectiv 24000 BTU se recomanda la utilizarea in incaperi mai mari de 3 m datorita unui debit de aer foarte puternic. In incaperile cu o suprafata mare dar cu inaltimea mai mica de 2.5 m este recomandat sa puneti mai multe unitati de aer conditionat cu o capacitate mai mica, in defavoarea unuia singur cu capacitatea mare.

Cu totii am auzit pana acum de aer conditionat cu inverter insa nu prea suntem documentati in domeniul acesta si nu stim ce este. Tehnologia inverter utilizata pentru producerea aparatelor de aer conditionat este noua, favorizeaza un consum mai mic de energie fata de aparatele de aer conditionat traditionale. Astfel putem avea acelasi randament cu un consum de energie mai mic, chiar cu pana la 30 de procente.

 

Pretul unui aparat de aer conditionat difera semnificativ in functie de mai multi factori printre care si cei mentionati mai sus. Printre factorii care pot sa influenteze pretul unui aparat de aer conditionat se pot enumera: producatorul, clasa energetica, capacitatea, tehnologia si montajul dar si alti factori. Va recomandam sa ii luati in calcul pe toti atunci cand cumparati un aer conditionat.