Cum se alege un aparat de aer conditionat?

Cu siguranta alegerea unor aparate de aer conditionat nu e una usoara de aici si faptul ca intrebarea din titlu este atat de des intalnita in prezent. Acest articol are menirea de a favoriza luarea unei decizii corecte cand vine vorba despre mai multi factori cum ar fi consumul de energie electrica, capacitate, tehnologie, producator si pretul pe care il au aparatele de aer conditionat.

Astfel vom lua in calcul fiecare din aceste criterii de evaluare pentru a afla raspunsul la intrebare in functie de nevoile pe care le are fiecare persoana.

Consumul de energie electrica pe care il are un aparat de aer conditionat e o variabila importanta in alegerea facuta de noi. In mod sigur niciunul din noi nu vrea o factura la cuent foarte mare si clasa de consum din care face parte aparatul poate sa influenteze in mod semnificativ valoarea sa.

Astfel vom vedea cum sunt clasificate aparatele de aer conditionat tinand cont de consumul de energie electrica. In UE clasificarea consumului se face respectand standardele generale cu ajutorul carora se stabilesc si clasele de consum de energie electrica. Pe fiecare aparat de aer conditionat vom avea o eticheta energetica unde va fi specificata clasa de energie electrica din care face parte aparatul si vom putea determina eficienta lui.

 

Capacitatea unui aparat de aer conditionat este criteriul foarte important in momentul in care vrem sa cumparam aerul conditionat in functie de capacitate si putem afla daca aparatul este potrivit pentru camera in care vrem sa il punem. Astfel avem urmatoarea grila de clasificare tinand cont de capacitate. Pentru incaperile cuprinse intre 10 si 25 mp se recomanda folosirea unui aparat de aer conditionat cu o capacitate de 9000 BTU. Pentru incaperile cuprinse intre 15-35 de mp se recomanda utilizarea unui aer conditionat cu capacitate de 12000 BTU.