Sfaturi aer conditionat

Ventilati spatiul respectiv cat mai devreme de dimineata cand aerul este racoros.

Cititi si despre service aer conditionat.

 

Montati geam reflexiv ce va lasa sa intre lumina necesara si va reduce transferul de caldura cu atat mai mult cu cat ferestrele sunt mari. Aceasta masura reduce cu cca 25 % nivelul de energie consumata in cazul in care aveti peretii de sticla (pereti cortina) catre exterior.

Izolati cat mai bine peretii si tavanul expusi soarelui, aceasta masura reprezentand o scadere a consumului de energie cu aproximativ 30% in ceea ce priveste aerul conditionat.

Incercati pe cat posibil sa nu setati temperatura interioara la mai putin de 24 grade. Nu e confortabil si e o cheltuiala in plus fiindca pentru fiecare grad mai putin de 24 consumul de energie creste cu 5-7%.

Daca temperatura exterioara este sub 24 grade, opriti unitatea de aer conditionat si deschideti ferestrele.

Vara senzatia de zapuseala nu poate fi anulata de aerul conditionat fiindca nu caldura e cea care deranjeaza ci umiditatea din aer ce poate ajunge la 100% in perioada zilelor ploioase.

Cand cumparati un aparat de aer conditionat alegeti unul apropiat ca putere de necesarul saptiului pe care il va climatiza. Nu cumparati echipamente subdimensionate pentru ca vor avea o durata de viata redusa mult din cauza functionarii la capacitate maxima timp indelungat. Gamele de servicii oferite:

  • Instalari echipamente de climatizare, atat rezidentiale cat si industriale.
  • Proiectare de solutii complexe de climatizare.
  • Service post-garantie la echipamente de climatizare.
  • Abonament de intretinere periodica a sistemelor de climatizare.