Montarea unitatiii externe a aparatului de aer conditionat

Unitatea externa a aparatului de aer conditionat se monteaza in exteriorul cladirii, pe perete, pe podea sau se poate fixa de tavan cu ajutorul unor console adecvate. Indiferent de tipul consolelor, este recomandat ca montajul unitatii externe pe acestea sa se faca pe amortizoare de vibratii (acestea nu se vor transmite astfel in perete).

 

Tineti cont si de faptul ca circulatia aerului prin unitatea externa se face dinspre peretele exterior spre interior. Din pacate sunt multe unitati externe montate cand peretele inca nu era izolat. Acest lucru va duce in timp la suprasolicitarea compresorului frigorific si la defectarea acestuia.

Consumul de energie va creste datorita lipsei racirii condensatorului aflat pe unitatea externa.

Va trebui sa tineti cont ca la final distanta intre unitatea externa si perete sa fie de minimum 10-15 cm (cu cat mai mare, cu atat mai bine – circulatia aerului se va face mai usor, condensatorul se va raci mai bine).

In cazul in care peretele este deja termoizolant va trebui sa utilizati dibluri normale dar si holsuruburi mai lungi cu grosimea izolatiei.

Daca distanta dintre unitatea interna si cea externa este foarte mica cel care instaleaza aparatul trebuie sa lase o lungime minima traseului de 1,5 m.

Gamele de servicii oferite:

  • Instalari echipamente de climatizare, atat rezidentiale cat si industriale.
  • Proiectare de solutii complexe de climatizare.
  • Service post-garantie la echipamente de climatizare.
  • Abonament de intretinere periodica a sistemelor de climatizare.