Aer conditionat inverter Timisoara

Aer conditionat inverter Timisoara. Auzim tot mai des vorbindu-se despre aparate de aer conditionat cu si fara inverter si multi ne intreaba ce este acela un inverter

Auzim tot mai des vorbindu-se despre aparate de aer conditionat cu si fara inverter si multi ne intreaba ce este acela un inverter si daca se poate atasa unui aparat de aer conditionat normal.

Cititi mai multe despre aer conditionat.

 

Ei bine, inverter nu este o componenta atasabila ci o tehnologie diferita si noua, pentru aparatele de aer conditionat ce se defineste prin insusirea de a modula capacitatea in functie de nevoia de racire sau incalzire, tehnologie care are drept rezultat un consum mult mai mic de energie al aparatelot.

Pentru mai multe informatii accesati si paginile cum functioneaza aparatele inverter, tehnologia inverter.

Aer conditionat inverter Timisoara

Aparatele de aer conditionat traditionale utilizeaza un compresor ce lucreaza pe principiul pornit-oprit pentru regularizarea temperaturii unei camere. Sa presupunem ca aparatul de aer conditionat este utilizat vara pentru racirea incaperilor. La pornirea aparatului compresorul functioneaza si porneste la capacitate nominala incepand sa raceasca incaperea.

Tehnologia inverter reduce consumul de energie al aparatelor de aer conditionat cu minim 30% raportat la cele conventionale, acestea fiind mult mai silentioase, eliminandu-se zgomotul neplacut de pornire-oprire.

Datorita particularitatilor sale, tehnologia inverter permite asigurarea unui randament mai bun al aparatelor pe functie de incalzire in timpul iernii.

Sunt motove suficiente pentru a cumpara un aparat de aer conditionat cu tehnologie inverter in special in cazul utilizarii intensive atunci cand se fac economii importante de energie, in multe tari fiind interzista comercializarea aparatelor clasice.

Auzim din ce in ce mai des in ultima vreme despre aparatele de aer conditionat cu sau fara inverter si multi ne intreaba ce este tehnologia inverter sau daca este ceva ce se ataseaza la aparatele de aer conditionat obisnuit.

Inverter nu este atasabil, ci este o noua tehnologie unica si diferita pentru aparatele de aer conditionat, care este definita de insusirea lor de a modul si de a modifica in continuu capacitatea tinand cont de nevoile de racire sau de incalzire. Aceasta tehnologie are drept rezultat si un consum mai mic de energie pentru aparate.

Aparatele de aer conditionat traditionale utilizeaza compresoare care lucreaza pe principiul pornit oprit pentru a regularia temperatura din camere. Vom presupune ca aparatele de aer conditionat sunt utilizate vara pentru a raci o incapere. In momentul in care compresorul porneste si functioneaza in capacitate nominala, va incepe sa raceasca spatiul. Termostatul va sesiza momentul in care a fost atinsa temperatura dorita si va da o comanda compresorului pentru ca acesta sa se opreasa. Compresorul fiind oprit acum, temperatura din camera are si tendinta de a creste si cand termostatul sesizeaza ca temperaturile au crescut da un semnal spre compresot pentru ca acesta sa porneasca si aparatul de aer conditionat functioneaza in acest ciclu pornit oprit.

Aparatele de aer conditionat care au tehnologie inverter utilizeaza modele noi de compresoare cu o capacitate frigorifica si calorica variabila, alaturi de o unitate electronica de control care va comanda capacitatea pe care compresorul o are si turatia pe care o au ventilatoarele. In momentul in care aparatul porneste compresorul sau functioneaza la capacitatea sa maxima, care este mult mai mare decat cea nominala si astfel reuseste sa raceasca incaperile intr-un timp mai scurt decat aparatele normale. In timp ce temperatura din camera se apropie de cea dorita sistemele de comanda vor micsora progresiv si capacitatea pe care compresorul o are si turatia ventialtoarelor in asa fel incat dupa ce se atinge temperatura dorita compresorul functioneaza continuu insa la capacitate mica, atat cat va fi necesar pentru a se compensa pierderile de caldura din incapere.

Tehnologia inverter reduce consumul de energie al aparatelor de aer conditionat cu cel putin 30 de procente fata de aparatele conventionalte acestea fiind de altfel si mai silentioase.

Tehnologia inverter datorita particularitatilor ei va permite si asigurarea randamentului mai bun al aparatelor pe functii de incalzire iarna.

Sunt suficiente motive pentru care sa cumparam un aparat de aer conditionat inverter in special atunci cand il folosim intensiv pentru ca vom face economii importante de energie.