Instalare aer conditionat Timisoara


Instalare aer conditionat Timisoara

Instalarea corecta a aerului conditionat este cruciala pentru o functionare impecabila a aparatului. Coriozitatea publicului este cu atat mai mare in contextul in care se observa ca multe dintre defectiuni pot fi cauztae de o instalatie defectuoasa. Amplasarea unitatii in locuinta este una din preocuparile clientilor nostri motiv pentru care incercam sa lamurim cele mai importante aspecte legate de montaj si de loul ideal al acestei instalatii.

Cititi mai multe despre aer conditionat inverter.

Instalare aer conditionat Timisoara

Instalarea unui aparat de aer conditionat presupune efectuarea unor operatiuni standard, adaptate la nevoile clientilor si la posibilitatea pe care locuinta le ofera. Persoanele interesate de cumpararea unui aparat de aer conditionat vor trebui sa stie ca acesta este format din doua unitati: o unitate exterioara si o unitate interioara. Aceste doua unitati sunt conectate printr-un traseu frigorific vidat. Inainte de a icepe montarea unei astfel de aparaturi, clientii trebuie sa tina cont de factori precum: pozitia unitatii interne, inaltimea , instalarea in fiecare incapere a locuintei, amplasarea unitatii externe, instalarea corecta a furtunului de evacuarea a condensului si lungimea traseului frigorific.

Amplasarea in baie sau in bucatarie este un subiect controversat si un motiv al multor dintre disfunctiile aparatului de aer conditionat. Instalarea unitatii interioare nu se recomanda in apropierea altor aparaturi electrice sau electrocasnice, deoarece pot fi afectate de temperaturi scazute, ridicate, de fluxul de aer sau dde scurgeri.

In plus, amplasarea aparatului de aer conditionat intr-un mediu in care exista condens si aburi, fum si temperaturi ridicate, este un factor de risc.

Instalarea corecta a aerului conditionat este foarte importanta pentru ca acest aparat sa functioneze impecabil. Curiozitatea publicului creste in sensul acesta mai ales ca acestia observa ca mai multe dintre defectiunile aparatului sunt cauzate de instalatii defectuoase. Amplasarea unitatilor in interiorul casei este in acelasi timp si una din preocuparile clientilor si de aceea noi ne-am decis sa clarificam care sunt cele mai importante aspecte care au legatura cu montaj si care este locul ideal al lor.

Instalarea aparatelor de aer conditionat implica efectuarea unor operatiuni standard care se adapteaza si la nevoile clientilor si la posibilitatile pe care o locuinta ni le ofera. Persoanele care sunt interesate sa cumpere un aparat de aer conditionat trebuie sa stie ca aparatele de aer conditionat sunt formate din doua unitati: o unitate interioara si una exterioara. Acestea se conecteaza cu ajutorul unui traseu frigorific vidat. Inainte de a incepe sa montati astfel de aparate clientii vor trebui sa aiba in vedere mai multi factori.

Tineti cont de pozitia unitatii interne. Aparatele de aer conditionat ar trebui sa ofere un flux cat mai uniform in incaperile unde se va instala. Prin urmare locatia unitatii va trebui sa fie la o inaltime optima astfel incat sa se raceasca si sa incalzeasca spatiul cat mai repede. Cu toate acestea un aparat de aer conditionat care este indreptat direct spre ocupantii casei provoaca reactii alergice, disconfort.

Inaltimea este un factor foarte important tinand cont de faptul ca utilizarea unor astfel de dispozitive pe termen lung este absolut necesara. Specialistii ne recomanda sa montam aceste dispozitive la o distanta de pana la 10 cm fata de tavan. Amplasarea unui aparat la jumatatea peretilor nu se recomanda. In momentul in care capacitatea aparatelor de aer conditionat este proportionala cu suprafata incaperii aceasta are un randment impecabil.

Instalarea in fiecare camera a locuintei pentru a se obtine o temperatura constanta in toata casa nu este recomandata si nu se recomanda nici instalarea unui aparat care are o capacitate mare la intrarea in holuri si in apartamente. Aerul cald sau rece se va difuza in mod incorect si in mod neregulat in camerele adiacente. In plus eficienta energetica este una scazuta.

Amplasarea unitatilor externe va trebui sa se faca in conformitate cu recomandarile din partea producatorilor si de aceea este important ca instalarea sa se faca de catre echipe de profesionisti. Aceste unitati sunt puse pe peretii exteriori ai cladirilor aproape de ferestre dar fara sa le obtureze. Accesul in cazul unor interventii va trebui sa se faca in cel mai simplu mod posibil. Se recomanda instalarea la distante mici de sol ori pe suprafete plane.

Gamele de servicii oferite:

  • Instalari echipamente de climatizare, atat rezidentiale cat si industriale.
  • Proiectare de solutii complexe de climatizare.
  • Service post-garantie la echipamente de climatizare.
  • Abonament de intretinere periodica a sistemelor de climatizare.